INGREDIENSER:
2 kg hyldeblomster
500 g rosiner
1 citron
8 l æblejuice
14 l vand
30 g citronsyre
3,5 kg sukker
1 brev hvidvinsgær
10 g gærnæringssalt
4 g svovlpulver
1 brev pektinaseenzym
|
|
Man kan evt. fremstille en forkultur af rosiner vand, æblemost
og gær.
Hyldeblomsterne fraklippes det meste af stilkene og koges
i få minutter i 3 l vand.
Lad det trække 1 times tid. herefter hældes og presses saften
fra blomsterne.
Rosinerne hakkes og hældes i ballonen.
Hyldeblomstsaften afkøles til ca. 30 grader og hældes i ballonen.
Æblemosten hældes direkte i ballonen.
11 l vand hældes i ballonen. Skal være ca. 25-27 grader varmt.
Citronenskallen rives og kommes i ballonen.
Resten af citronen presses og saften hældes i.
Herefter tilsættes gær eller forkulturen, gærnæringssalt,
enzymer, citronsyre og 1 g. af svovlet.
|